Lentile bifocale – confort pentru corectarea vederii

Desigur că, trecerea timpului își pune amprenta inevitabil asupra vederii, și odată cu înaintarea în vârstă, problemele de vedere la distanță și la apropiere vor fi mai pronunțate, punând astfel piedici în desfășurarea normală a activităților de zi cu zi, iar o soluție pentru toate acestea sunt ochelarii cu lentile bifocale.

După cum sugerează și denumirea, lentilele bifocale ies în evidență prin cele două suprafețe distincte, cu două puncte focale diferite, de regulă sunt împărțite în parte inferioară care corectează vederea de aproape, și cea superioară, care corectează vederea la distanță. Cu ajutorul acestora se pot corecta două dintre cele mai întâlnite probleme de vedere, folosind o singură pereche de ochelari.

Cu o istorie îndelungată în spate, lentilele bifocale au evoluat, și au ținut pasul cu tendințele din sfera tehnologiei, fiind acum un produs care oferă un nivel superior de confort.

Lentile bifocale

Lentile bifocale – utilitate

Pe piață se găsesc mai multe tipuri de lentile, cum ar fi cele monofocale, care corectează vederea la distanță sau pe cea de aproape, lentile bifocale care corectează presbiopia, și cele progresive sau multifocale, care sunt mai moderne decât cele bifocale, iar diferența constă în faptul că cele bifocale au o delimitare între cele două zone, iar cele multifocale fac o trecere insesizabilă între acele zone.

Lentilele bifocale sunt prescrise de către medicul oftalmolog în special persoanelor care suferă de presbiopie, această afecțiune apărând în randul persoanelor în vârstă, însă există cazuri și la persoanele tinere. Afecțiunea este determinată de pierderea flexibilității cristalinului, prin urmare focalizarea se face mai greu. Necorectată corespunzător, această afecțiune va duce la o degradare și mai puternică a sistemului ocular, în plus va genera o stare de disconfort accentuată din cauza durerilor de cap frecvente.

Aceste lentile, le găsiți în magazinul nostru Avisia, cu garanția că sunt cele mai bune produse de pe piață, modele numeroase de la diverse firme, pentru a avea de unde să alegeți ceea ce vi se potrivește mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *