Rame ochelari – alegeri bine făcute și sigure

Când, la un moment dat este necesar să porți ochelari, fie ei de vedere sau de soare, o importanță deosebită trebuie să acordăm și felului în care arată aceste rame de ochelari, pentru că ele sunt cele care contribuie la un aspect frumos al înfățișării, și trebuie alese în concordanță cu stilul și personalitatea fiecăruia. Pentru a face cea mai bună alegere, trebuie descoperite toate avantajele și dezavantajele fiecărui tip de ramă.

Ramele de ochelari pot fi clasificate după numeroase criterii, dar alegerea o vom face după criteriile de bază, cele mai importante, care se referă la formă și la materialul din care este confecționată rama, pentru a putea avea o pereche de ochelari care să se potrivească stilului nostru și să fie perfect adaptați pentru nevoile noastre.

Rame ochelari – clasificări

Referindu-ne la forma lor, pot fi cu rame cu cadru complet, care indiferent din ce material este fabricată este cea mai rezistentă variantă, în cazul unui șoc sau a unei tensionări, lentilele sunt protejate complet. Aceste rame întregi au avantajul că pot susține orice tip de lentilă, indiferent de material și este rezistentă, iar ca și dezavantaj, au o greutate mai mare, iar cadrul complet poate reprezenta o barieră vizuală.

Ramele cu jumătate de cadru sunt o variantă discretă pentru persoanele cu dioptrii mai mari, unde lentila devine mai groasă. Combinația dintre cadru în partea de sus și prinderea discretă din partea de jos a ramei este perfectă pentru o pereche de ochelari la modă. Avantajele sunt că au o greutate mai mică, asigură un aspect mai sofisticat, iar ca și dezavantaj, rama este mai fragilă.

Ochelarii fără ramă, cu lentilele prinse pe capse sau șuruburi sunt o variantă discretă, recomandată celor care poartă permanent ochelari. Sunt confortabili, mult mai ușori, au un design minimalist, diminuează efectul de barieră vizuală, dar, sunt fragili.

Avisia, magazin online, specializat pe comercializarea acestor produse, vă așteaptă pe site cu tot felul de modele și oferte avantajoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *