Suplimente alimentare – ce se întâmplă dacă le consumi în exces?

Este bine cunoscut că toate tipurile de suplimente alimentare au beneficii incontestabile şi pot să fie un ajutor de nădejde în rezolvarea celor mai importante probleme. Dar pe lângă consumarea acestor suplimente este necesar să se aibă în vedere menţinerea unei diete echilibrate în care organismul să primească nutrienţii esenţiali, sport şi hidratare corespunzătoare. Pentru a consuma suplimente alimentare nu este nevoie de reţetă de la medic dar este bine să îl consulţi pentru a afla dacă alegerile tale sunt compatibile cu necesităţile pe care le ai.

Ce se întâmplă în cazul uneu supradoze de suplimente?

Este important să citeşti cu atenţie eticheta sau descrierea acestor suplimente alimentare pentru a nu depăşi doza zilnică recomandată. Dacă depăşeşti această doză atunci pot apărea unele reacţii adverse mai puţin plăcute precum stări de greaţă, ameţeli şi nu numai. Evită să amesteci multe tipuri de vitamine şi minerale sau să le administrezi de mai multe ori pe zi pentru a avea certitudinea că îşi fac efectul. Acest obicei nu este deloc sănătos şi pe termen lung vei avea parte de multe neplăceri.

Alt articol de blog : Reparaţii aer condiţionat – când este nevoie să repari?

suplimente

Supradozele de vitamine şi minerale pot fi tratate rapid prin oprirea administrării zilnice. Înainte de a cumpăra suplimente alimentare este întotdeauna recomandat să le alegi în funcţie de nevoile organismului tău şi să nu le cumperi doar pentru că aşa consideri că este bine pentru tine. De asemenea, este recomandat ca aceste suplimente să nu fie înlocuitoare pentru mesele zilnice deoarece vei putea experimenta multe simptome negative care pot duce la o stare de sănătate precară. Totodată, este bine să te informezi dacă tipurile de suplimente pe care le ai în vedere să le cumperi nu interferează cu medicamentele prescrise de doctor.

Fii responsabil şi consumă numai vitamine şi minerale potrivite pentru tine

Consumă suplimente alimentare în mod responsabil şi asigură-te că sunt într-adevăr cele de care are nevoie organismul tău. Dacă nu ai certitudinea că ţi se potrivesc anumite vitamine şi minerale, consultă un medic. Suplimente alimentare potrivite pentru orice necesitate vei putea găsi în magazinul online www.pronaturasport.ro unde vei putea găsi şi informaţiile esenţiale despre acestea.

Următorul articol de blog : Suplimente alimentare – cât sunt de sigure pentru tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *